Мебели

Защо си струва да инвестираме в луксозен диван за хол

Модерен диван в пастелни тонове

Обзавеждането на един дом играе ключова роля за настроението и емоционалното състояние на човек. Затова често за избора му се отделя много време, за да се получи една приятна домашна обстановка, в която да се чувствате добре и да създавате красиви спомени с близки и приятели.

Една от най-важните предпоставки за комфортна и приятна атмосфера в дома е диванът. Той има статут на най-важната и полезна мебел в хола, центърът на семейни или приятелски събирания след дълъг работен ден. Вероятно прекарвате най-много време на него за почивка, гледане на филми с приятели или четене на любимата книга. Луксозният диван, който да се превърне в основен елемент на една наситена и приятна домашна атмосфера, е задължителна мебел при обзавеждане на дома.

Ако вече обмисляте покупка на луксозен диван, в статията ще ви запознаем с най-важните характеристики, които е добре да притежава, и защо това може да е една много добра инвестиция в дългосрочен план. 

Заслужава ли си покупката на луксозен диван за хол

Когато инвестирате в обзавеждането на дома си, вие не винаги купувате това, което най-много ви е допаднало и харесало по различни причини. 

Първата е, че трябва да се отделят повече финансови средства, защото обзавеждането на дома, независимо дали е една стая, цял апартамент или къща, не се свежда само до покупката на една мебел. То само по себе си е свързано с малко

по-високи разходи, които в повечето случаи оказват влияние на решението какво да купите. 

Затова избирането на по-достъпен ценови вариант на една мебел пред друга от по-висок клас, е често допускана грешка. Пропуска се внимателното обмисляне на това колко функционалност, устойчивост и решаване на редица проблеми, свързани с осигуряване на свободно място в хола ви, носи един добре подбран луксозен диван.

Ако изберете лоша изработка или посредствен дизайн, вероятността да бъдете удовлетворени от покупката си в дългосрочен план се свежда до минимум. Именно затова инвестицията в един луксозен диван ще се отплати многократно в лицето на комфорт, уют, стил и още редица предимства.

Със сигурност няма да съжалявате, че сте се доверили на доказан производител и сте вложили средствата си в луксозна мека мебел, която с всяко докосване ще напомня за добрия избор, който сте направили. Луксозните мебели не са прищявка, а гаранция за удовлетвореност и добра инвестиция. 

Основни характеристики на дивана

Няма универсални параметри, които трябва да търсите при избор на един луксозен диван за хол, тъй като потребностите на всеки са строго индивидуални и породени от различни нужди. 

От Arreda Casa ще ви дадем информация за най-важните според нас характеристики, които да проверите при покупка на тази ключова за хола мебел. Препоръките ни са резултат от дългогодишния опит на екипа ни в сферата. Убедени сме, че те ще ви помогнат да направите правилния избор за вашия дом.

Размерът на помещението, което трябва да обзаведем

Пространството, с което разполагате в дома си, има водещо значение при избора на диван. Прекалено малкият размер няма да ви осигури нужната функционалност, тъй като стеснява пространството за сядане. По-малките дивани често не разполагат с функция за разгъване, което отново е минус, ако се нуждаете от допълнително място за спане. 

Твърде големият диван също не е добра идея, тъй като смалява помещението, затваря пространството и го прави трудно за преминаване. Създава предпоставка за некомфортна обстановка и усещане за теснота. Важно е да подходите отговорно към определяне на размерите на меката си мебел спрямо размерите на хола, за да изберете точните пропорции.

Функционалност на дивана

Както отбелязахме, необходимо е да се съобразите с личните си нужди що се отнася до функционалността на дивана. Ако стаята е малка, изберете ъглов диван, който ще запълни по възможно най-добрия начин пространствотои няма да отнема от площта, определена за други мебели. 

В случай че често имате гости и имате нужда от допълнително легло, може да се доверите на луксозен диван с функция сън. Така вие спокойно ще осигурите още едно комфортно място за спане на член от семейството или приятел. Модулните дивани също са добро решение, тъй като отделните им части могат да се комбинират така, както ви е удобно и да се превърнат в допълнителни места за сядане или сън.

Видът на тапицерията

Може да изберете тапицерия според интериора на дома. По-голямата част от луксозните дивани имат опция за кожа или текстил, като материите са меки на допир за допълнителен комфорт. Може дори да изберете комбинация от двете, която не само да подхожда на дома ви, но и да придава стилен облик на хола. Важен акцент, на който трябва да обърнете специално внимание, е и лесната поддръжка. Повечето италиански марки предлагат опция за easy clean дамаски които се почистват само с вода и не задържат петна.

Цветовете на дивана

Интериор в модерен стил със зелен диван

Изключително голямото разнообразие на цветове и комбинации при дамаските на дивана ви дава възможност да дадете поле за изява на фантазията си и да подберете композиция, която най-много се доближава до вашия стил и предпочитания. Съчетавайки правилно цветовете на меката мебел с цветовете на стените и пердетата, вие ще придадете завършен вид на интериора на хола си. 

Съществуват редица актуални модни тенденции, касаещи избора на мека мебел. Повече за това може да прочетете в нашата статия за модни тенденции при меката мебел .

Видове дивани, които се предлагат на пазара

Луксозе модулен диван за хол в сиво с ниска холна маса пред него.

Пазарът предлага много и различни варианти на луксозни дивани и канапета, селектирани според функционалността им. В тази категория попадат ъглови дивани, разтегателни канапета, модулни системи, кухненски ъгли и холови гарнитури. 

Това от една страна прави избора привидно по-лесен, но всъщност може да ви затрудни и обърка в многообразието от варианти. 

Поради това е добре най-напред да изясните какви са очакванията ви относно меката мебел и тогава информирано да подходите към избор и покупка. 

При всички случаи е препоръчително да не правите компромис с качеството, тъй като това се отразява негативно в близък или дългосрочен план. С избора на по-бюджетно решение, винаги има риск от скорошна повреда на механизмите, увреждане на дамаската и бърза загуба на качествата на използваните пълнежи на седални и облегални възглавници. Избирайки луксозен диван, вие си гарантирате дълготрайна експлоатация и възможността да му се наслаждавате напред във времето. 

От къде да закупите вашия луксозен диван за хол

Предложенията на Arreda Casa за луксозни дивани в модерен или класически стил са с високо качество, съчетано с уникална визия.  Те ще оправдаят очакванията ви и ще задоволят и най-изтънчените ви изисквания. Доверете са на италианското качество и изберете от голямото разнообразие на мебели, които Arreda Casa ви предлага. 

В случай, че се стремите към най-доброто за вашия интериор и не искате да правите компромиси с обстановката на дома, на нашия сайт може да разгледате неустоими предложения от водещи италиански брандове, които сме селектирали специално за вас!

Ако имате трудности да изберете, може да се ръководите от това дали откривате характеристиките на висококачествените дивани, които ви представихме тук. Винаги е добра идея и да посетите наш магазин или да се свържете с нас чрез предоставените телефон и контакти на сайта ни, за да ви консултираме и да ви помогнем да направите информиран избор. Така ще сте сигурни, че спокойно ще се наслаждавате на вашия луксозен диван дълго време. 

Вашият коментар