Camel Group

Създаване на италианския бранд за мебели Camel Group

Основателят на бранда, Фиораванте Пиовезана, има желание да създава мебели за различни държави, затова през 1984 година реализира своята идея, регистрирайки собствена компания за мебели. Фиораванте решава името да е Camel Group, защото в този период италианските мебели се произвеждат основно за износ за арабските държави. Там камилата е животно с голямо значение – тя е символ на съпротива и постоянство на държавите в пустините. Втората част от името на бранда той свързва с неговото семейство, което работи заедно за производство на мебели, които да се доставят по цял свят. С времето компанията започва да произвежда и доставя мебели и за пазарите в Европа, Азия, Северна Америка.

И до ден днешен Фиораванте участва активно във всички процеси в компанията. Неговият новаторски подход да измисля идеи и дестинации, които през 80-те години са звучали екзотично и дори невъзможно за достигане, спомага за успеха на компанията още в самото начало.

Основната мисия на компанията се спазва и днес – да обедини разнообразие от култури в домашното пространство, предлагайки алтернативи, които да задоволят различни вкусове и предпочитания.

Днес компанията има над 40 служители, работещи във фабрики с обща площ 25 000 кв.м. Всеки един етап от производството, от първоначалните скици на прототип до доставката, се управлява и съблюдава внимателно. Дизайн, избор на суровини, разкрояване, кантиране, лакиране, сглобяване, контрол на качеството, опаковане и доставка – цялата верига за производство и доставка е под строг контрол на Camel Group.

Всички етапи се извършват в Италия, използват се местни суровини и се работи единствено с избрани специализирани и квалифицирани занаятчии, практикуващи на територията на държавата. Това е част от философията на компанията – да произвежда всичко в Италия и да устои на изкушението да внася по-евтини суровини от други държави.

Единствените „внесени“ елементи в продуктите на компанията са културата на пазара, за който се създава конкретна мебелна линия, и желанието на клиента. Компанията започва всеки проект, като се вслушва в изискванията на купувачите, разбира културата на пазара и след това инвестира енергия и идеи във всеки аспект на продукта.

С годините Camel Group се е доказала като лидер в мебелния свят, благодарение на своята гъвкавост и адаптивност към постоянно променящите се мебелни пазари.

Мебели от италианския бранд Camel Group

Името Camel Group става синоним на производство на класически италиански мебели, а продуктите на бранда имат почитатели по цял свят.

Тяхната продуктова линия Gold, която създават още през далечната 1985-та година, е търсена от клиенти, които ценят бароковия стил. Дизайнерите използват отделни елементи, за да вмъкнат фокусни точки и интерес към модерния и минималистичен интериор. Тя е ориентирана към Близкия изток и Северна Америка.

Линия Classic, създадена през 2000 година, се утвърждава като движеща сила в руските и източноевропейските страни.

Линия Modum, включваща по-минималистични и съвременни форми и естетика, е двигател на производството на компанията и е най-търсена на световните пазари.

Какви мебели на бранд Camel Group за дома може да откриете в Arreda Casa

В Arreda Casa може да откриете широка гама от мебели и аксесоари за пълно обзавеждане на дома от Camel Group.

Предлагат се мебели от линия Classic, подходящи за дневна в класически стил. Серията включва и мебели за елегантен кабинет в класически стил като Torriani в цвят орех или слонова кост. Независимо кой цвят изберете, красивото бюро Torriani с детайлни елементи ще ви даде стабилна основа за работа и същевременно може да побере всички необходими документи и канцеларски пособия в разположените от двете страни чекмеджета.

В Arreda Casa ще откриете и мебели от най-популярната линия на бранда – Modum. Модерни кресла, модулни дивани и дивани с функция сън са само част от красивите предположения от тази линия.

Разгледайте нашата селекция от бранд Camel Group и създайте мечтания изискан интериор у дома!

Show sidebar

,

Camel Group Piuma

Още

Camel Group Academy

Още

Camel Group Classic Verdi Nicht

Още

Camel Group Modum Kharma

Още

Camel Group Modum Kimera

Още

Camel Group Modum Kroma Nicht

Още

,

Camel Group Akademy

Още

Camel Group Altea

Още

Camel Group Altea

Още

Camel Group Ambra

Още

,

Camel Group Decor

Още

,

Camel Group Fantasia

Още