Paged

Създаване на бранд за мебели Paged

В основата на 140-годишната традиция на Paged стои проектирането на устойчиви мебели с уважение към околната среда и ресурсите, които тя предоставя. Особено внимание се обръща на дървото като издръжлив материал, който става все по-съвършен със стареенето си. Компанията смята този материал за съкровище, осигурено от природата, към което трябва да се подхожда отговорно.

В стремежа си за грижа за околната среда компанията непрекъснато подобрява технологичните си процеси – използва само екологично чисти материали, стреми се да минимизира CO2 емисиите, както и потреблението на вода.

Paged поддържа успешно наследството си от прецизна ръчна изработка, което прави всеки продукт на производителя уникален. Историята на бранда започва с решението да се използва предимно дърво – най-благородният и естествен материал.

Майкъл Тонет, немски дърводелец, който през 19-ти век започва да експериментира с огъване на буков материал, открива, че след изсушаване в желаната форма този материал има по-голяма издръжливост. Неговото име е добре познато в индустрията на мебелите от огъната дървесина и по- специално буков материал.

През 1881 година в Jasienica, разположена на търговския път Варшава-Виена, е създадена малка фабрика. Нейният собственик – Йозеф Хофман – е дърводелец от Виена, който използва технологията, разработена от Майкъл Тонет, за производството на мебели и най-вече столове.

Хофман и австрийската компания Mundus, в която той има дялове, следват метода на работа на Тонет. След няколко години Mundus купуват дяловете на компания Тонет, след което мебелите от фабриката в Jasienica се продават под марката Thonet – Mundus.

Това са основите на компания Paged, която преминава през серия от промени от своето формиране през 1931-ва година досега. В началото компанията е носила името Paged – Polska Agencja Eksportu Drewna – компания за износ на дърва, основана от Chief Directorate of State Forest.

След 1945-та година и края на Втора световна война различни компании вземат контрол над Paged и тя претърпява редица промени в името и работния си процес, докато накрая не става независима компания.  През 1957-ма година в компанията започва работа Marian Sigmund, който отговаря за разработването и производството на нови дизайни столове и кресла за износ. Той работи в Jasienica, където създава стол А-5870, който се отличава от други модели през този период и се радва на голям успех, особено във Великобритания.

От 1990 до 2013 година компанията се разширява и променя, но не спира да се развива. От 2013 до 2017 година производителят работи интензивно за обновяване и подобряване на продуктите си. Работата с различни дизайнери като Tomasz Rygalik и Jadwiga Husarska-Sobina водят до международно признание в индустрията и спечелване на множество награди.

За да отговорят на постоянните промени на пазара и динамичната бизнес среда, Paged закриват производството си в Jarocin. Съсредоточават се върху производството на маси и столове, като същевременно разширяват продуктовата линия с мебели за офис и столове с метална основа.

През 2018 година компанията отваря огромен шоурум в столицата на Полша, Варшава, който може да разгледате както на живо, така и виртуално. Шоурумът дава вдъхновение за интериор и дизайн на мебели за хотели, ресторанти и офис пространства.

В последните години, въпреки някои трудности в световен мащаб, компанията продължава да се развива и да представя нови мебели. Сред тях е серията The Paged Garden с мебели от естествена дървесина, подходящи за градината, и серия NODO – модерна креативна интерпретация на традиционната техника с огъване на буково дърво с помощта на водна пара и налягане, тръгнала от 19-ти век. Така компанията отново се завръща към своите корени и техниката на Тонет.

Какви мебели на бранд Paged може да откриете на Arreda Casa

При изработката на мебели Paged залага на традиционни техники за ръчна работа, включващи прецизност и сръчност, както и технология за огъване на буково дърво, датираща от 19-ти век. Благодарение на тези елементи, които компанията прекрасно съчетава в едно, във всяка нейна мебел, оформена от майстор занаятчия, има малки разлики, които я правят с уникална индивидуалност.

На Arreda Casa предлагаме пълната гама мебели на бранда за офиса и дома, като най интересни за дома са трапезните комплекти маси и столове както и компактните кресла, които са с много добро приложение за спални или входни пространства.

Бюрата за домашен офис също са изключително атрактивни, заради тяхната добра изработка, интересните форми и компактни размери. За обзавеждането на един по-специален бутиков офис бюрата от масив са много впечатляващи макар и семпли по форма и със стандартни размери.

Кресла, конферентни маси, бар столове и канапета всички те направени с едва няколко детайла от масивна дървесина са също нещо, което заслужава внимание.

Мебели на бранд Paged за HoReCa и офиси

В гамата на бранда може да откриете мебели за хотели, ресторанти и кафенета, като бар столове, кафе маси, столове и кресла. За офиса брандът Paged предлага бюра, изцяло изработени от естествена дървесина с интересна геометрия и прецизно направени детайли. За релакс зоните или за зоните за изчакване има много предложения за меко сядане, маси и бар столове.

Мебели на бранд Paged за индивидуални клиенти

В гамата на бранда за индивидуални клиенти може да откриете трапезни маси и столове, мебели за градина, маси за кафе, столове, кресла, както и бюра за уютен домашен офис.

Разгледайте всички продукти от бранд Paged, които от Arreda Casa сме селектирали за вас, и открийте точните за вашите нужди!

Show sidebar

Chair Paged LOREM

Още

Chair Paged SENDI

Още

Narbutas Verso

Още

Paged A-APRIL 4

Още

Paged A-APRIL 5

Още

Paged B-3310

Още

Paged B-APRIL 3

Още

Paged B-FUM 2

Още

Paged B-K2-2220

Още

Paged B-TUK 3

Още

Paged B-TUK 4

Още

Paged BIG TUK 4

Още