Мебели

Топ 10 италиански модулни дивани от Arreda Casa за 2022 г.

Млада жена, която релаксира на голям модерен модулен диван.

Италианските модулни дивани са сред най-търсените видове мека мебел. Това се дължи не само на изключителния им дизайн, но и на техните характеристики, които позволяват гъвкавост и персонализиране според индивидуалните нужди на клиента и помещението, в което ще бъдат разположени. 

Модулните дивани основно се делят на модели, които се различават визуално в оформлението на облегалките и подлакътниците, както и по своя стил – модерни или класически. Без значение дали помещението ви е тясно или просторно, модулните дивани ще осигурят възможност да подредите по интересен начин отделните им секции, като така ще конфигурирате идеалната мека мебел за дома си.   

В тази статия ще ви представим великолепни модели италиански модулни дивани, които може да откриете на Arreda Casa.

Тук може да прочетете още за луксозните дивани за хол и защо инвестицията си заслужава.

Функционалност на модулните дивани

Италианските модулни дивани позволяват да оформите мебелната конфигурация по най-удобния за конкретната ситуация начин. 

Ако имате нужда от мултифункционален диван, модулните системи са най-подходящия избор. Те могат да се разглеждат по различни характеристики, които да ви ориентират кой модел е най-подходящ за вас.

Според форма на модулните дивани

Според форма си могат да се разделят на прави, с лежанка и п-образни. П-образните са подходящи за случаите, когато имате голямо по площ помещение и ви трябва модулен диван с повече места за сядане.

Според функция на модулните дивани

Според функциите им може да избирате между модулни дивани за релакс или с функция сън. Разбира се, наличието на достатъчно място в стаята е ключово за диваните с функция сън.

Според дизайн на модулните дивани

Според своя дизайн модулните дивани могат да с крачета или директно стъпили на пода. Моделите с крачета създават малко по-класическа визия на интериора и са особено подходящи за офис помещения. Едно от техните предимства е по-лесното почистване под тях – ако имате малка прахосмукачка робот, която да минава под тях, може да сте спокойни, че тази зона винаги ще бъде поддържана чиста.

Моделите, директно стъпили на пода, са чудесно решение за вашия хол. Те ви дават възможност да създадете красива визия на стаята и да имате комфортно място за събиране на семейство и приятели.

Различните модули осигуряват идеален комфорт

Италианските модулни дивани осигуряват неповторим комфорт за цялото семейство. Независимо дали изберете диван с по-плитка, или по-голяма дълбочина, различните комфортни модули ще осигурят несравнимо удобство. Отделните им елементи могат да се позиционират така, както би ви било най-удобно, за да релаксирате необезпокоявани. 

Модулни дивани, отговарящи на нуждите на помещението 

Италианските модулни дивани позволяват да ги размествате и да правите комбинации с различни аксесоари. Може да избирате модулни дивани, които имат интегрирани масички в самите модели. Или да изберете дивани без гръб, които ви позволяват да сложите една или повече помощни масички пред или в задната част на дивана.

Модулните дивани – допълнително място за почивка и релакс

Млад мъж с лаптоп в ръка спи на удобен модерен модулен диван

В Arreda Casa може да откриете модели модулни дивани, при които възглавниците не са фиксирани и позволяват премахване, за да може да ги използвате за дрямка и почивка. Ако разполагате с повече място и пространството зад дивана, може да се спрете на модел с механизъм. Пример за такъв е строгият и стилен Nicoline Egeo, при който с помощта на механизъм седалката може да отиде назад или да стои в по-изправено положение

Диваните с функции за релакс са чудесни, ако често имате гости. При тях има възможност за допълнително разместване на модулите, за да се превърнат в удобно място за прекарване на време с приятели. Ако често имате семейни сбирки за кино вечер например, може да изберете модулните дивани с разтегателни функции за по-голямо удобство.

Модулните дивани изпълват стаята по-добре отколкото отделните мебели

Когато обзавеждате помещението с традиционни мебели като прав диван, фотьойли, масичка и помощна масичка, рискувате да запълните помещението и то да изглежда прекалено тясно. Когато обаче използвате и подредите модулите на дивана така, че да обгражда холната ви масичка, стаята ще изглежда едновременно подредена и просторна, но и много по-уютна. 

Стая в стаята с модулни дивани

Правилно разположените модули в голямо помещение могат да оформят собствено кътче. В случай, че разполагате с голямо пространство в дома си, може да разпределите модулите на дивана П-образно, да сложите холна масичка в средата и вашето отделено кокетно кътче е готово. Така всяка част от хола ще носи собствен стил и дух. 

Модулните дивани – идеални и за малки пространства

Малко момченце, седнало на модерен жълт модулен диван заедно със своите домашни любимци.

С всички възможности, които ви представихме, може би смятате, че модулните дивани са подходящи единствено за по-големи помещения, но те могат да бъдат идеални  и за по-малки. 

Голямото разнообразие на форми, модели, дамаски и функционалности на модулните дивани ви дава възможност да откриете оптималния за вас вариант, който да превърне помещението, независимо от неговия размер, в подредено и удобно място.

Креативни и гъвкави при избора на модулен диван 

Италианските модулни дивани ви дават възможност да проявите креативност и гъвкавост при техния избор. Може да изберете модел с повече модули според пространството. Някои пространства изглеждат много по-разчупени и стилни, когато са оформени не с едно, а с няколко кътчета с мека мебел.

Най-добрите 10 италиански модулни дивана от Arreda Casa

Италианските дизайнери и производители са истински корифеи в създаването на неповторима визия на мебелите до най-малките детайли, съчетана с удобство и функционалност. 

Стотици са предложенията, които бихме могли да ви представим, но ще се спрем на 10 модела, които според нас са изпълнили перфектно мисията на италианските модни брандове в меката мебел да предоставят едновременно комфорт, качество и елегантна визия и да отговарят най-много на желанията на потребителите.

Диван Nicoline Isola

Функционалният диван Nicoline Isola позволява адаптиране на модулите му към вашите нужди. Моделът има задни възглавници с пълнеж от гъши пух, които могат изцяло да се отделят от дивана, и изключително тънък подлакътник, който не заема много пространство.

Друго предимство на този модел са вградените масички, които ви дават възможност за съхранение на книги и други вещи, към които посягате често.

Имате възможност за различни цветови комбинации. Може да изберете двуцветен вариант – задната част на дивана и декоративната рамка в един цвят, а самият диван в друг. Моделът може да се изработи от кожа, плат или комбинация от двете. Тук има възможност да изберете и дамаска, която се почиства лесно, без нужда от силни препарати, а само с вода.

Всички тези особености на модела го превръщат в идеален начин да създадете подредено и уютно помещение с изтънчена и елегантна визия.

Диван Calia Italia cal 1093 Matheola

Този представител на модулните дивани има удобен механизъм за увеличаване на пространството за сядане чрез изтегляне на облегалката нагоре. Така реално не променяте размерите на самия диван и той може да е плътно поставен до стената, което е удобно за помещения с по-малки размери. Този модел няма релакс механизъм или функция сън, но неговият интересен механизъм за повдигане на облегалката позволява да се насладите комфортно на своята книга или любим филм. 

Диван i4Mariani TUDOR

Тази мека мебел е представител на диваните с дълбоки модули, които се характеризират с неповторимото удобство, което създават. Предпочитан модел е и заради интересния си дизайн и възможностите, които модулите му предлагат за подредба в помещението. С него може да създадете изключително стилна и нежна визия в класическия стил обзавеждане, характерна за италианските дизайнери на мека мебел. 

Диван Nicoline Bovisa 

Nicoline Bovisa,  предлаган във вариант на изработка от кожа и плат, се адаптира идеално към нуждите ви спрямо пропорциите на помещението. Свързан с всичките си модули, той образува дълга и комфортна композиция. Разделен пък се превръща в стилно кътче, обособено от различните функционалности, които притежава.

Диван Camel Group New York

Сравнително нестандартно предложение с различна и интересна визия, модулен диван Camel Group New York със сигурност ще грабне сърцето ви. С нетипични и заоблени форми, този модел ви позволява да създадете  един разчупен и същевременно елегантен и модерен интериор.

Диван Calia Italia premium 1143 Para 

Този модел ви дава различни възможности за конфигурация, с които не само да имате места за сядане, но и да създадете допълнително кътче за отмора и релакс. Комфортен и многофункционален, той се предлага и с електрически релакс механизъм. Така получавате възможност за една истинска и заслужена почивка. 

Диван Colombini Soho Lounge

Този диван допълва по много елегантен начин пространството, което заема, и му придава изисканост и стил. 

С ярки цветове и удобни възглавници, Colombini Soho Lounge е повдигнат на височина, благодарение на красивите крачета, с които разполага. Този красив модерен диван може да превърне вашето пространство в изискано и стилно помещение, в което да искате да прекарвате целия си ден.

Диван Nicoline Bric

Изтънчен и красив представител на комфортната мека мебел, съставена от модули, Nicoline Bric се предлага в различни варианти с лесна за почистване дамаска. Този модел, който е стъпил директно на пода, е подходящ за хора, които предпочитат по-дълбока седалка и по-ниски за сядане дивани. Модерната визия в геометричен стил и дизайн елементът с вертикален шев правят модела интересен и задължителен елемент, ако желаете да постигнете модерен стил в интериора.

Диван i4Mariani Woody 

Този компактен и стилен диван се вписва идеално в по-малки помещения. Макар и по-минималистичен, той носи духа на изискан и стилен представител на италианските дизайнерски мебели. 

Диван Nicoline Pacific 

Отделните модули на този диван ви дават възможност за креативност и гъвкавост при подредба на стаята. Моделът позволява да го персонализирате за ваше удобство – може да променяте дълбочината на сядане посредством механизъм и да регулирате подлакътника по височина. Поради тези механизми е добре Nicoline Pacific е да се поставя в центъра на помещението или с достатъчно отстояние от стената, за да може да разтегнете седалката. Може да изберете и подглавник, който да местите по отделните модули бързо и лесно. Този модел дава много възможности за експериментиране и разместване, за да постигнете най-удобния за вас вариант.

Arreda Casa предлага голямо разнообразие от италиански модулни дивани 

В сайта на Arreda Casa може да откриете всички 10 модела италиански модулни дивани, изброени тук, както и други стилни предложения от водещи италиански марки, производители на мека мебел.

Разгледайте и изберете сред голямото разнообразие от стилни и изтънчени предложения на Arreda Casa. Сигурни сме, че при нас ще откриете идеалния диван за вашия дом!

Вашият коментар